Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF

[ÜCRETSİZ] - MODERN GELİŞMİŞ LAUNCHER

GenerousImpersio

Üye
FT Kullanıcı
9075

Hepinize merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere üzerinde uğraştığım ve sunucumuzda kullanacağım launcherı koduyla beraber tamamen ücretsiz bir şekilde paylaşma kararı aldım. Öncelikle belirtmek isterim ki üzerinde çok uğraşılmış bir sistem değil açıkları illaki vardır. Bu sebeple kodunu da paylaşıyorum bu sayede siz bu açıkları kapatabilirsiniz. Kullandığım metod bir fiveme bir cCscript yazdım bu script ile TCP socketi oluşturup bunun belirlenen port üzerinden dinlemesini sağladım. Sonra launcher üzerinden bu sockete kullanıcının hex idsini gönderdim ve bu hex idleri bir listede kayıt altına aldım. Herhangi bir kullanıcı bağlandığında kullanıcının hex idsinin bu listede olup olmadığına baktım eğer yoksa kickledim var ise bir şey yapmadım. Özetlemek gerekirse çok basit ayrica çok efektif bir sistem. Neredeyse sunucuyu hiç yormuyor.

EDİT: Bazı yorumlarda gördüğüm kadarıyla launcher hata verebiliyormuş. Hemen bunun sebebine değinelim. Test amaçlı yapıldığı için kendi yaptığımı kod ile yapmadım sizde de çalışması için Belgeler klasöründe Launcher adında bir klasör yaratmanın ve içine Settings.cfg adli bir dosya eklemeniz gerekmekte. Dikkat edin Settings.cfg.txt değil! Bunun dışında bir hata olursa özelden mesaj yazabilirsiniz. Bunun kod ile nasıl yapıldığını anlatmayacağım siz araştırabilirsiniz çok basit bir olay.

VERDİĞİ UYARI MESAJI:
9070

KURULUM:
1. BURADA YAZAN PORTU KAFANIZA GÖRE DEĞİŞTİRİN. 8383 ŞEKLİNDE DE BIRAKABİLİRSİNİZ. SONRA BU KODU DERLEYEREK SUNUCUNUZUN İÇİNE ATINIZ.
BEN 8383 PORTLU HALDE DERLEYİP PAYLAŞACAĞIM.
9071

2. ATTIĞIM LAUNCHER'IN KODUNU AÇIN Vars.cs DOSYASININ İÇİNDEKİ BİLGİLERİ KENDİNİZE GÖRE EDİTLEYİN. VE BUNU DA DERLEYİN.
9073

3. İŞLEM BU KADAR İLK BAŞTA EDİTLEYİP DERLEDİĞİMİZ SCRİPTİ SUNUCUYA ATALIM VE SUNUCUYU BAŞLATALIM HERHANGİ BİR SORUNUZ OLURSA LÜTFEN YORUMLAR KISMINDA BELİRTİN.

9074

ATTIĞIM DOSYALAR:
- WEBSERVICE: LAUNCHER SCRIPTININ KODU ---
- LAUNCHER SERVER: DERLENMİŞ LAUNCHER SCRİPTİ ---
- LAUNCHER: KULLANICININ BAŞLAT TUŞUNA BASTIĞI MENÜ ---

WEBSERVICE.ZIP - (Boyutu yüksek diye bu şekilde attım)

DF

Ekli dosyalar

• Launcher.zip
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,053
  • LauncherServer.zip
    4.2 KB · Görüntüleme: 796
Son düzenleme:
Bu arada belirtmeyi unutmuşum tüm hakkları size aittir istediğiniz gibi paylaşabilir, kullanabilir, düzenleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz ticari gelirden herhangi bir pay istemiyorum. Hiçkimsenin dolandırılmaması dileğiyle...

DF
Elline emeğine sağlık. Efsane olmuş. Fakat launcher start dediğimde Launcher\Settings.cfg bulunamadı hatası veriyor. bilgin olsun

DF
Son düzenleme:
Elline emeğine sağlık. Efsane olmuş. Fakat launcher start dediğimde Launcher\Settings.cfg bulunamadı hatası veriyor. bilgin olsun

Belgelerim kısmında Launcher adında bir klasör ve içine setting.cfg diye bir dosya açarsan sorun düzelir

DF
umarım insanlar bir daha launchera para vermezler, ya da günlerce beklemezler
eline emeğine sağlık, 3 saatte doğru düzgün launcher

DF
launcheri exe dosyasına dönüştürdüm ama çift tıkladığımda açılmıyor launcher

DF
Merhaba launceherı Oyuncularıma Nasıl İndirme Linki Oluşturabılırım Nerden Alabilirim

DF
ya arkadaşlar nedense ben luncherın tasarımını değiştiriyorum fakat değişmiyor. Sorunu bilen var mı?

DF
Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Gerekli ayarlamaları yaptım ancak launcher belirlediğim her hangi bir port üzerinden sunucuya erişemiyor ve
Hedef makine etkin olarak reddettiğinden bağlantı kurulamadı. Hatasını alıyorum yani Launcher tarafında TCPClient hiç açılmıyor.

NOT: Firewall kapalı.

Edit : Server.cfg dosyasına endpoint ekleyerek çözdüm ancak belgerim içine yazdığım hex ile serverda check edilen hex aynı değil sanırım bilgi verebilir misin ?

Edit2 : Vallaha sorunu kendi kendime çözdüm ama paylaşım için teşekkürler :D (Aynı durumu yaşarsanız webservice'deki ip kısmına sunucunun ip adresini yazın)

DF
Son düzenleme:
Launchersız girişleri engellemek için Server-Client ile değilde ASP.NET Core ile yapsan client hiç yorulmaz ve çok daha işe yarar. Başarılı konu.

DF
Launchersız girişleri engellemek için Server-Client ile değilde ASP.NET Core ile yapsan client hiç yorulmaz ve çok daha işe yarar. Başarılı konu.
ASP.NET ile daha önce pek tecrübem olmadığı için bu tarz bir şey yapmak istedim tavsiyen için çok teşekkür ederim en yakın zamanda inceleyeceğim.

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!
// Adblock Kod Start // // Adblock Kod End//