- Discord
- F3D3R4LL#2433
Merhaba Arkadaşlar,
Bildiğiniz üzere bazen oyuncular yüklü miktarlarda transferleri direkt olarak gerçekleştirebiliyor. Bu yüzden hem bunu önleyip kullanıcıdan kesinti yapmak aynı zamanda yüksek para transferlerini elden yapmaları aynı zamanda o parayı kaybetme riskini de göz önüne aldırıyor. Bunun için new_banking sisteminde ufak bir değişiklik yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.
new_banking > server.lua
RegisterServerEvent('bank:transfer') Bu satırı bulun.
local yenideger = tonumber(amountt) * 0.95 | Bu satırda ne kadar kesinti yapılacağını belirtebilirsiniz. Ben %5 olarak istedim yani * 0.95 eğer %10 isteseydim *0.90 olacaktı.
else if amountt > '100000' then | Bu satırda ise ne kadar para transferinin üstünde keseceğini alayabilirsiniz. 100001 olduğunda kesecektir.
Tüm event'i aşağıdaki kod parçacığı ile değiştirin.
Bildiğiniz üzere bazen oyuncular yüklü miktarlarda transferleri direkt olarak gerçekleştirebiliyor. Bu yüzden hem bunu önleyip kullanıcıdan kesinti yapmak aynı zamanda yüksek para transferlerini elden yapmaları aynı zamanda o parayı kaybetme riskini de göz önüne aldırıyor. Bunun için new_banking sisteminde ufak bir değişiklik yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.
new_banking > server.lua
RegisterServerEvent('bank:transfer') Bu satırı bulun.
local yenideger = tonumber(amountt) * 0.95 | Bu satırda ne kadar kesinti yapılacağını belirtebilirsiniz. Ben %5 olarak istedim yani * 0.95 eğer %10 isteseydim *0.90 olacaktı.
else if amountt > '100000' then | Bu satırda ise ne kadar para transferinin üstünde keseceğini alayabilirsiniz. 100001 olduğunda kesecektir.
Tüm event'i aşağıdaki kod parçacığı ile değiştirin.
Kod:
RegisterServerEvent('bank:transfer')
AddEventHandler('bank:transfer', function(to, amountt)
local _source = source
local xPlayer = ESX.GetPlayerFromId(_source)
local zPlayer = ESX.GetPlayerFromId(to)
local balance = 0
if zPlayer ~= nil then
balance = xPlayer.getAccount('bank').money
zbalance = zPlayer.getAccount('bank').money
if tonumber(_source) == tonumber(to) then
TriggerClientEvent('esx:showAdvancedNotification', _source, 'Bank','Transfer Money', 'Kendine transfer yapamazsın!','CHAR_BANK_MAZE', 9)
else
if balance <= 0 or balance < tonumber(amountt) or tonumber(amountt) <=0 then
TriggerClientEvent('esx:showAdvancedNotification', _source,'Bank', 'Transfer Money','Transfer yapacak kadar paran yok!','CHAR_BANK_MAZE', 9)
else if amountt > '100000' then
xPlayer.removeAccountMoney('bank', tonumber(amountt))
local yenideger = tonumber(amountt) * 0.95
zPlayer.addAccountMoney('bank', tonumber(yenideger))
TriggerClientEvent('esx:showAdvancedNotification', _source,'Bank', 'Transfer Money', 'Şu kadar transfer ettin ~r~$' .. yenideger ..'~s~ to ~r~' .. to .. ' .','CHAR_BANK_MAZE', 9)
TriggerClientEvent('esx:showAdvancedNotification', to, 'Bank','Transfer Money', 'Şu kadar aldın~r~$' .. yenideger .. '~s~ from ~r~' .. _source ..' .', 'CHAR_BANK_MAZE', 9)
else
xPlayer.removeAccountMoney('bank', tonumber(amountt))
zPlayer.addAccountMoney('bank', tonumber(amountt))
TriggerClientEvent('esx:showAdvancedNotification', _source,'Bank', 'Transfer Money','Şu kadar transfer ettin ~r~$' .. amountt .. '~s~ to ~r~' .. to .. ' .','CHAR_BANK_MAZE', 9)
TriggerClientEvent('esx:showAdvancedNotification', to, 'Bank','Transfer Money', 'Şu kadar aldın~r~$' .. amountt .. '~s~ from ~r~' .. _source ..' .', 'CHAR_BANK_MAZE', 9)
end
end
end
end
end)

Son düzenleme: