Merhaba arkadaşlar. Öncelikle ben NachoMan (Discord: nachoman.12), bu forumdaki ekibin Sergeant’ıyım. Aynı şekilde 2 yıldır (aralıklı olarak) sadece legal oynayan bir insanım. Ekibimdeki üyeler ve ekibin lideri de uzun süredir sadece legal oynuyor. Daha önce paylaştığım forumları belki görmüşsünüzdür maalesef ki önceki ekibimiz dağılmış bulunmakta. Bu sebeple yeni bir ekip açıyoruz ve gerçekten bizimle rol yapmak isteyen insanları aramıza almak istiyoruz.
Çok fazla şartımız yok, bu yüzden içiniz rahat olsun. Ekip sistemimiz sizlerin rollerini zorlaştırmaktan çok kolaylaştıracak. İlk önce sistemimizi anlatayım (çok uzattıysam kusura bakmayın). Altta bulunan yazıları çok uzattım gibi gelirse, isterseniz direkt bana yazın, ben size anlatayım (Discord: nachoman.12).
Bir traffic stop (trafik durdurması) yapıyorsunuz ve backup istemiyorsunuz. Telsizden sadece şunu geçmeniz yeterli:
Aynı şekilde diğer departman ve istasyonlara göre burada çete bastırma (OSS) birimine çok iş düşmektedir. Ama şunu unutmayın Davis'in gerçek hayatta karşılık geldiği istasyonun bütçesi kısıtlı olduğu için pahalı araçları (Mustang veya Challenger gibi) yoktur.
Daha çok yazardım ama üşendim :d
Çok fazla şartımız yok, bu yüzden içiniz rahat olsun. Ekip sistemimiz sizlerin rollerini zorlaştırmaktan çok kolaylaştıracak. İlk önce sistemimizi anlatayım (çok uzattıysam kusura bakmayın). Altta bulunan yazıları çok uzattım gibi gelirse, isterseniz direkt bana yazın, ben size anlatayım (Discord: nachoman.12).
1. Kod Sistemi
10'lu ve 11'li kodları kullanmıyoruz. Çünkü yaptığımız LS tema, gerçek hayattaki Los Angeles County ve City of Los Angeles’ın GTA 5 evrenindeki halidir. Gerçek hayatta LASD ve LAPD birimleri (aynı şekilde ABD’nin büyük bir çoğunluğundaki kolluk kuvvetleri) 10'lu kodları bırakmış durumda. Daha çok düz İngilizce ve sınırlı kod sistemindeler. Bu sistemi bir örnekle açıklayayım:Bir traffic stop (trafik durdurması) yapıyorsunuz ve backup istemiyorsunuz. Telsizden sadece şunu geçmeniz yeterli:
Bunu söylemeniz yeterli hem rol gerçekliğe daha yakın oluyor hem de anlaşılabilir bir anons oluyor."280P (Paul) konuşuyor. 8170 nolu parselde bulunan Bean Machine önü aktif traffic stop bildiriyoruz, backup talebimiz mevcut değildir. Akabinde Kod-6 (araç dışı) ve servis içi çağrılara kapalıyız."
2. Rütbe Sistemi
Öyle Sheriff'tir, Chief of Police rütbesidir bizde yok. Kişi sayısına bağlı olarak Sergeant ve Lieutenant, çok kalabalık olursak da Captain rütbe sistemi olacaktır. Az rütbe demek, herkesin kolayca rütbe atlayacağı anlamına gelmiyor, bilginiz olsun. Ayrıca Lieutenant rütbesi sahaya az çıkan, Captain ise hiç çıkmayan bir rütbedir yani sizlerle Sergeant ilgilenecektir. Sergeant çağırmak için de telsizden şu şekilde anons geçebilirsiniz:"Dispatch, 280P konuşuyor. 8170 nolu parselde bulunan Bean Machine önüne bir adet supervisor talebimiz mevcuttur."
3. Force Matrix
Force Matrix kurallarımız, diğer LS tema ekiplerine göre hem daha sıkı hem de daha esnektir. Gerçek hayattaki memurların uyguladığı Force Matrix'i birebir uygulamaya çalışıyoruz.4. LSSD Bünyesindeki Rolümüz
LSSD'nin bünyesinde birçok istasyon vardır. Bunlar içerisinden LS temadan bildiklerimiz Davis, Blaine ve Paleto Bay'dir. Biz ise Davis, yani 28. Sheriff İstasyonu rolü yapmayı planlıyoruz. "Bu istasyonun ayrıcalığı ne?" derseniz eğer: Şehir içerisindeki sayılı Sheriff istasyonlarından biridir. Aynı şekilde City of Davis'in belediyesi ve LSSD'nin kontrat imzalaması dolayısıyla Davis (yani South Side) bölgesinde bulunmaktadırlar. Diğer birimlere göre biraz daha sertler ve güç uygulayabilirler.Aynı şekilde diğer departman ve istasyonlara göre burada çete bastırma (OSS) birimine çok iş düşmektedir. Ama şunu unutmayın Davis'in gerçek hayatta karşılık geldiği istasyonun bütçesi kısıtlı olduğu için pahalı araçları (Mustang veya Challenger gibi) yoktur.
5. Birimler
Birimlerimizin her biri kendi içinde dallara ayrılmaktadır. Örneğin SWAT ve K9 diye ayrı bağımsız birimler yoktur veya Traffic ile Motorcycle birimleri farklı division değildir. Daha çok SWAT ve K9 tek bir ana birime bağlıdır Motorcycle birimi ise Traffic birimine bağlıdır.Daha çok yazardım ama üşendim :d
Şartlarımız:
- Nefes almak
- Nefes vermek
- Hayatta olmak
- Öğrenime açık olmak
- Daha önce rol yapmış olmak
Son düzenleme: