FiveM için Otomatik Kıyafet Çekim Motoru
Kendi projelerim için kıyafet küçük resimlerini (thumbnail) otomatikleştirmenin bir yolu üzerinde çalışıyordum çünkü bunu manuel olarak yapmak gerçekten büyük bir baş ağrısıydı. Sonuç olarak tüm süreci baştan sona halleden bağımsız (standalone) bir "Çekim Motoru" geliştirdim ve sağlam bir iş akışına ihtiyaç duyan herkes için bunu ücretsiz olarak paylaşıyorum.Herhangi bir framework'e bağlı kalmadan ve özellikle devasa kıyafet kütüphaneleriyle uğraşırken yüksek performansa odaklanacak şekilde tasarlandı.
Nasıl Çalışıyor?
- İzolasyon: Karakteri (ped) otomatik aydınlatmalı ve yeşil perdeli özel bir boşluğa ışınlar. Dünyadaki gölgeler veya çevresel parazitler çekimi etkilemez.
- Akıllı Sıralama: Her bir modele (drawable) ve kaplamaya (texture) sırayla geçer. Fotoğrafı çekmeden önce modelin %100 yüklendiğinden emin olmak için bir Doku Yükleme Koruması (Texture Streaming Guard) ekledim.
- Chroma Key / Arka Plan Silme (Sunucu Taraflı): Sharp veya Canvas gibi ağır yerel bağımlılıklar kullanmak yerine, şeffaflık ayarlarını ve yeşil perde silme işlemini sunucu tarafında halletmek için pngjs ile özel bir algoritma kullandım.
- Kategoriye Özel Ön Ayarlar: Her bir parça (şapkalar, ayakkabılar vb.) için özel kamera açıları (FOV, mesafe, yükseklik) kaydedebilirsiniz ve motor bunları çekim seansı boyunca otomatik olarak uygular.
- HTTP API (Port 3959): Çekimlerinizi CORS destekli bir REST API üzerinden sunar. Yani manifest dosyalarını ve görselleri, hiçbir Lua proxy'sine ihtiyaç duymadan doğrudan NUI/React uygulamalarınıza çekebilirsiniz.
Teknik Özellikler
- Kararlılık: 2000'den fazla eşyanın çekildiği seanslarda çökmeleri önlemek için 'çöp toplayıcı' (garbage collection) içeren bir toplu işlem (batching) sistemine sahiptir.
- Bağımsız (Standalone): QBCore, ESX, QBox veya kullandığınız diğer herhangi bir özel framework üzerinde sorunsuz çalışır.
- Tarayıcı: Küçük resimleri önizlemek için sanallaştırılmış bir arayüz ve tüm süreci baştan başlatmadan yalnızca belirli çekimleri düzeltmenizi sağlayan bir Yeniden Çekim (Re-capture) modu içerir.
GitHub (Kaynak Kod):
Linkleri,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
İndirme (Web Sitesi):
Linkleri,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Dokümantasyon:
Linkleri,görmek için
Giriş yap veya üye ol.