Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF

PD Ekibi Arıyoruz Sende özledin biliyorum.

squid2devv

Üye
FT Kullanıcı
Herkes özledi o eski FiveM PD rollerini.

Artık bu özlediğimiz polis rollerini tekrardan ayağınıza getiriyorum. FiveM'de başarılı bir şekilde ekip kurmak için ihtiyacın olan 3 şey var.

1. Kaliteli bir discord
2. Kaliteli bir discord botu
3. Ekibini yönetebilecek güvendiğin birisi.

Ya üçünüde sana getirebileceğimi söyleseydim?

Ben Sarp, uzun süredir legal rollerle ilgileniyorum bunun yanında discord botları geliştiriyorum. FiveM oynamayı seviyorum, ancak şuanda FiveM oynamıyorum. Yönetim işlerini ve discord botları kişisel bilgisayarım olan MacBook'umdan yapıyorum ve bu sebeple aktif olarak FiveM'de role giremiyorum. Roldeki zevkini arttıracak birinci şey senin rol tutumunu discordda gösteriş tarzın. Seni insanlar o şekilde tanıyacak, rolü discordda devam ettirebiliyor musun? Yoksa sende herkes gibi low rp misin?

Ekibine kalite kat, başarılı ol.

Şimdi de discord bot meselesine gelelim,

Evet, herkes AI'dan discord botu yapabilir. Ancak bu kaliteye asla ulaşamaz. Her ekip için en baştan bot yapıyorum ve bu size bir kalite sağlıyor. Ekibinizi discord botuyla mı patlatıyorlar? Benim botlarım discord tarafından onaylı. Kimsenin erişmesi mümkün değil ve size ekstra olarak hostlama ücreti çıkarmıyor bile. Hostingi de benden. (Ekstra güvenlik)

Evet, sunucunuza botu kurduk. Discorda da el attık.

Şimdi sıra Yönetim de.

Hard rol yapmayacaksan, rolü kalitesiz gibi tutacaksan, rol yapmanın anlamı ne? Rolü eğlenmek için yapıyoruz ve eğlenmenin en doğru ve güzel yolu bu. Bana güven. Sunucunuza hard rol özelliği getireceğim. Ona göre hiyerarşiyi kuracağım ve seni memnun etmek için elimden geleni yapacağım. FiveM deki özlediğin rolleri geri getireceğim.

Şimdi diyelim üstteki mesajları okudunuz. Düşünüyorsunuz, bu adam neden bunları ücretsiz yapıyor?

Evet, bu tamamen şartsız ve koşulsuz olsa haksızlık ve zaman kaybı olur. O yüzden sizden de birkaç beklentim var.

Beklentiler ve Gereklilikler

• Ekibinizin en az 6 aydır aktif olması gerekiyor.
  • Kaliteli rol görselleriniz olması ve hard rol yapmanız gerekiyor.
  • NonWh sunucularda oynamamanız, sadece kaliteli rol sunan whitelist ve LA tema sunucularda oynamanız gerekiyor.
  • LSPD,LAPD,LSSD,LASD,LAFD,LSFD,VPD,CHP rollerinden birini yapmanız gerekiyor. (Öncelik LSPD,LAPD,VPD VE CHP'de) Ancak bunlardan birini yapmıyorsanız da yinede bana discorddan ulaşırsanız görüşebiliriz.
  • En az aktif rol yapan 15 memurunuz olması gerek.
  • Discord üzerinde 14 boost ve üzeri olması gerek, değil ise en kısa sürede temin etmeniz gerek.

Yukarıda belirttiğim beklentilerin bile hiç biri benim yararıma olacak şeyler değil, size daha iyi roller temin edebilmem için. Şimdiden herkese teşekkürler, ve bana ulaşmanızı sabır ve heyecanla bekliyorum. İyi roller!

Discord: squid2devv
Onaylı Discord Botum:

Screenshot 2026-06-13 at 17.44.21.png

Açıkçası ilanı okurken kafamda oluşan temel soru şu oldu: Bu gerçekten bir “PD ekibi arıyoruz” ilanı mı, yoksa PD ekiplerine yönelik hazırlanmış bir hizmet/ürün tanıtımı mı? Çünkü kategori olarak topluluk, ekip arayışı ve rol ortaklığı alanında duruyor; fakat metnin büyük kısmı Discord kurulumu, bot hizmeti, yönetim desteği ve kalite vaadi üzerinden ilerliyor. Bu noktada konu biraz kayıyor gibi görünüyor.

Burada sunduğunuz şeyin kötü olduğunu söylemiyorum. Discord botu geliştirmek, ekip düzeni kurmak veya legal departmanlara destek vermek elbette değerli şeyler olabilir. Fakat bunu “eski PD rollerini geri getiriyorum” gibi büyük bir çerçeveyle sununca, mesele artık teknik destekten çıkıp kültür ve kalite vaadine dönüşüyor. Bu da doğal olarak daha ciddi bir kanıt, daha net bir sınır ve daha açık bir açıklama gerektiriyor.

Çünkü kaliteli rol, bir botla veya iyi düzenlenmiş bir Discord ile doğrudan üretilen bir şey değil. Bunlar ortamı destekleyebilir ama kültürü tek başına yaratmaz. PD rolünü güçlü yapan şey; prosedür bilgisi, hiyerarşi anlayışı, karakter disiplini, ekip içi tutarlılık ve uzun vadeli rol kültürüdür. Bunlar da dışarıdan “kurulum” gibi teslim edilebilen şeyler değil, zamanla inşa edilen yapılardır.

O yüzden burada asıl dikkat çeken nokta şu: İlan, bir topluluk arayışından çok, ekiplerin üzerine yerleşecek bir kalite otoritesi gibi duruyor. Eğer amaç gerçekten bir ekibe dahil olmak, katkı sunmak ve birlikte rol üretmekse bunu daha topluluk odaklı anlatmak daha sağlıklı olabilir. Ama amaç Discord, bot ve yönetim hizmeti sunmaksa, bunun da kendi kategorisinde ve daha net bir hizmet tanımıyla paylaşılması daha doğru olur.

Belki de beni en çok düşündüren kısım burası oldu. Çünkü ilan boyunca teknik problemler ile sosyolojik problemler birbirine karıştırılmış gibi hissettim. Discord’unuz daha iyi olabilir, botunuz daha güvenli olabilir veya hiyerarşiniz daha düzenli olabilir. Bunlar elbette faydalı şeylerdir. Fakat FiveM tarihinde başarısız olmuş departmanların büyük çoğunluğu teknik eksikliklerden değil; insan faktöründen dolayı dağılmıştır. Ego çatışmaları, liderlik problemleri, vizyon farklılıkları, tutarsız disiplin anlayışı veya zamanla bozulan ekip kültürü gibi meseleler, bir botla veya yeni bir Discord düzeniyle çözülebilecek sorunlar değildir.

Bu nedenle ilanın bana hissettirdiği şey biraz şu oldu: Sosyal ve kültürel problemler, teknik çözümlerle giderilmeye çalışılıyor. Hâlbuki kaliteli rol kültürü kurulmazsa, en iyi bot da olsa, en güzel Discord da olsa veya en detaylı hiyerarşi kurulmuş olsa bile bunun uzun vadede bir anlamı kalmıyor. Sonuçta kaliteli rolü üreten şey sistemler değil, insanlardır. Sistemler sadece o insanların ortaya koyduğu kültürün etrafına inşa edilen destek yapılarıdır.

Yanlış anlaşılmak istemem; fikri tamamen reddetmiyorum. Sadece metnin durduğu yer ile anlattığı şey arasında bir uyumsuzluk görüyorum. PD ekibi arayan bir başlıkta, okuyucu doğal olarak rol ortaklığı ve ekip kültürü bekliyor. Burada ise daha çok “ben size kalite getiririm” söylemi var. Bu da FiveM gibi zaten fazlasıyla iddia ve vaatle dolu bir ortamda ister istemez soru işareti yaratıyor.

Açıkçası ilanı okurken kafamda oluşan temel soru şu oldu: Bu gerçekten bir “PD ekibi arıyoruz” ilanı mı, yoksa PD ekiplerine yönelik hazırlanmış bir hizmet/ürün tanıtımı mı? Çünkü kategori olarak topluluk, ekip arayışı ve rol ortaklığı alanında duruyor; fakat metnin büyük kısmı Discord kurulumu, bot hizmeti, yönetim desteği ve kalite vaadi üzerinden ilerliyor. Bu noktada konu biraz kayıyor gibi görünüyor.

Burada sunduğunuz şeyin kötü olduğunu söylemiyorum. Discord botu geliştirmek, ekip düzeni kurmak veya legal departmanlara destek vermek elbette değerli şeyler olabilir. Fakat bunu “eski PD rollerini geri getiriyorum” gibi büyük bir çerçeveyle sununca, mesele artık teknik destekten çıkıp kültür ve kalite vaadine dönüşüyor. Bu da doğal olarak daha ciddi bir kanıt, daha net bir sınır ve daha açık bir açıklama gerektiriyor.

Çünkü kaliteli rol, bir botla veya iyi düzenlenmiş bir Discord ile doğrudan üretilen bir şey değil. Bunlar ortamı destekleyebilir ama kültürü tek başına yaratmaz. PD rolünü güçlü yapan şey; prosedür bilgisi, hiyerarşi anlayışı, karakter disiplini, ekip içi tutarlılık ve uzun vadeli rol kültürüdür. Bunlar da dışarıdan “kurulum” gibi teslim edilebilen şeyler değil, zamanla inşa edilen yapılardır.

O yüzden burada asıl dikkat çeken nokta şu: İlan, bir topluluk arayışından çok, ekiplerin üzerine yerleşecek bir kalite otoritesi gibi duruyor. Eğer amaç gerçekten bir ekibe dahil olmak, katkı sunmak ve birlikte rol üretmekse bunu daha topluluk odaklı anlatmak daha sağlıklı olabilir. Ama amaç Discord, bot ve yönetim hizmeti sunmaksa, bunun da kendi kategorisinde ve daha net bir hizmet tanımıyla paylaşılması daha doğru olur.

Belki de beni en çok düşündüren kısım burası oldu. Çünkü ilan boyunca teknik problemler ile sosyolojik problemler birbirine karıştırılmış gibi hissettim. Discord’unuz daha iyi olabilir, botunuz daha güvenli olabilir veya hiyerarşiniz daha düzenli olabilir. Bunlar elbette faydalı şeylerdir. Fakat FiveM tarihinde başarısız olmuş departmanların büyük çoğunluğu teknik eksikliklerden değil; insan faktöründen dolayı dağılmıştır. Ego çatışmaları, liderlik problemleri, vizyon farklılıkları, tutarsız disiplin anlayışı veya zamanla bozulan ekip kültürü gibi meseleler, bir botla veya yeni bir Discord düzeniyle çözülebilecek sorunlar değildir.

Bu nedenle ilanın bana hissettirdiği şey biraz şu oldu: Sosyal ve kültürel problemler, teknik çözümlerle giderilmeye çalışılıyor. Hâlbuki kaliteli rol kültürü kurulmazsa, en iyi bot da olsa, en güzel Discord da olsa veya en detaylı hiyerarşi kurulmuş olsa bile bunun uzun vadede bir anlamı kalmıyor. Sonuçta kaliteli rolü üreten şey sistemler değil, insanlardır. Sistemler sadece o insanların ortaya koyduğu kültürün etrafına inşa edilen destek yapılarıdır.

Yanlış anlaşılmak istemem; fikri tamamen reddetmiyorum. Sadece metnin durduğu yer ile anlattığı şey arasında bir uyumsuzluk görüyorum. PD ekibi arayan bir başlıkta, okuyucu doğal olarak rol ortaklığı ve ekip kültürü bekliyor. Burada ise daha çok “ben size kalite getiririm” söylemi var. Bu da FiveM gibi zaten fazlasıyla iddia ve vaatle dolu bir ortamda ister istemez soru işareti yaratıyor.
Öncelikle zaman ayırıp detaylı şekilde görüşlerini paylaştığın için teşekkür ederim. Yazdıklarının önemli bir kısmına aslında ben de katılıyorum.

Sanırım ilanın verdiği izlenim ile benim anlatmak istediğim şey tam olarak örtüşmemiş. Benim amacım hiçbir zaman “eski PD kültürünü tek başıma geri getiriyorum” veya “kalitenin garantisini veriyorum” gibi bir iddia ortaya koymak değildi. Çünkü senin de belirttiğin gibi kaliteli rol kültürü bir Discord sunucusu, bir bot veya birkaç prosedür dokümanıyla üretilebilecek bir şey değil. Bunun temelinde insan faktörü, ekip uyumu, liderlik ve zaman içerisinde oluşan bir kültür yatıyor.

Benim sunmaya çalıştığım şey daha çok bu kültürün oluşmasını destekleyecek altyapı ve organizasyon desteği. Yani amaç rolün kendisini dışarıdan üretmek değil; ekiplerin karşılaştığı teknik ve yönetsel yükleri azaltarak onların role daha fazla odaklanabilmesini sağlamak. İlanda Discord, bot ve yönetim konularına fazla yer verilmesinin sebebi de bu.

Kategori konusunda yaptığın eleştiriyi de anlıyorum. Eğer ilan bazı okuyucularda bir ekip arayışından çok hizmet tanıtımı hissi uyandırdıysa, bu noktada metni daha net ifade etmem gerektiğini kabul ediyorum. Çünkü amacım kendimi bir “kalite otoritesi” olarak konumlandırmak değil; birlikte çalışabileceğim ekiplerle iletişim kurmak ve sahip olduğum tecrübeyi onların ihtiyaç duyduğu alanlarda kullanabilmek.

Son olarak insan faktörü konusundaki tespitine kesinlikle katılıyorum. FiveM’de başarılı veya başarısız olmuş birçok oluşumun temel sebebi teknik eksikliklerden çok ekip içi dinamikler olmuştur. Ben de teknik araçların bu sorunları çözebileceğini düşünmüyorum. Ancak doğru yapılandırılmış sistemlerin, sağlıklı bir ekip kültürünün oluşmasına katkı sağlayabileceğine inanıyorum. Benim yaklaşımım da tam olarak bunun üzerine kurulu.

Tekrar geri bildirimin için teşekkür ederim. Farklı bakış açılarını görmek, anlatmak istediğim şeyi daha doğru ifade edebilmem açısından değerli.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!
// Adblock Kod Start // // Adblock Kod End//