Buraya ben gelmeyeli bi hayli vasıfsızlaşmış buralar. Yazık. O yüzden biraz uzun geçireyim bari, bi 2-3 sene daha idare etsin.
Güzel kardeşim bak, piyasa QB-to-ESX dalgasıyla cebelleşirken harıl hurul sc editleyip foruma paylaşan hatta satan lameeveloper'lardan bi farkınız olsun.
txAdmin recipe paketi 10 saati geçmez bi emekle farklılaştırdıktan sonra henüz göze yeterince farklı ve orijinal gelmediği için preview'ını atamayacağın, seni arkada CSS değiştirmekle uğraştıracak bi paketi 2 küsür liraya satmaya kalkmanın mantığı ne?
Zaten "bu olmuş ula" diye alınan, forumda-piyasada rağbet gören paketlerin neredeyse tamamı
-Temel temiz paket bul
-Türkçeleştir/Türkçeleştirmeyi tamamla
-Hile açıklarını fixle
-Piyasanın alışık olduğu keybind/komutları geçir
-Birkaç revaçta özellik ekle
-Araya safe leak serpiştir
-Sat
mentalitesiyle ortaya çıkmış paketler. recipe paketleri trigger fix, css değiştirme özelliği ve tam localization ile gelse zaten akodmn piyasasında iş yapacak dev yok
Bari ayarını kaçırmayın. Kullandığı admin menünün adı üstünden paket ayrımı yapmaya karar vermiş ("m3 paket" diye bi muhabbet çıktı olm bu sektörde) bi piyasaya iş yapıyosun. Bari rehavetinizin bir ayarı olsun.
Oturup hala qb-smallresources kullanan, optimizasyonu katiyen yapılmamış, envanter, f3, HUD, context menu, chat, notify, target tasarımları aynı dile/temaya uyarlanmamış, bu zahmetlerin verilmediği "paket"ler çıkıp duruyor ben de izliyorum. Üstüne bi de gidip millet alıyo aw bunları.
4 sene önce ücretli geliştiriciliği bırakıp sunucu açmaya yöneldiğimde bu piyasanın yozlaşıp yavaşlayıp işin ele düşeceğini tahmin etmiştim de böyle bir konu görebileceğim noktaya gerileyeceğini hiç düşünemezdim.
Sen bu paketi oturup satabilirsen bana haber ver kanka... Neden mi? bu oturup şu an kıçımın kenarıyla 1 ayda çıkaracağım paketin yok satacağı anlamına geliyor çünkü. Hem siz de görmüş olursunuz, "yapı ve sistem" nasıl oluyormuş.
Satmaya cesaret ettiğin,
PiByte senin de yancılığını yaptığın o BASİT sisteme ziginizin tepesine bakar gibi bakıp "bizim sistem hakkaten basitmiş la, 2000 etmezmiş, biz bunu bi halt sanıyomuşuz" dediğinizde anlamış olursunuz.
Verdiğiniz fiyat bir paket için çok değil kardeşim. O konuda lafım yok. Ama
verdiğiniz fiyat, oturup henüz thread'i oluştururken preview'ını atmayacak kadar az ciddiye aldığınız pakete çekilecek fiyat değil. O fiyat 0 tl'dir. Adamakıllı emek verilmemiş çöpe para vermek istemez insan.
PiByte sana gelirsek. Kimsin bilmiyorum, nesin bilmiyorum, elinden ne gelir ne gelmez bilmiyorum.
Ama bana 50.000 dolar borçlu kalırsın güzel kardeşim, bozarım seni.
O parayı da sökerek alırım senden. Ondan bence iddiandan vazgeç. [burada tehdit yok Mod. bey, iddianın hakkını verebileceğimi belirtiyorum]
Beni zirzop bi forum konusundaki iddanın hakkını vericem diye emekliliğini bozup sıfırdan base-sistem yazmakla uğraştırma.
Ben fivem'den emekli olduğumdan beri bu tip paralar için iddiaya girmem gerekmeyecek bir hayat kurdum kendime. Halen daha aynı yetenekleri konuşturduğum bir iş ile üstelik. Sana da aynısını tavsiye ediyorum. Piyasaya gir, farkını göster, bu farktan kazanç elde et, paranı kazan, izini bırak, ve çık git.
Bunu yaparken kimseyle kuru iddialaşma.
Karşında (
TorPak ) gibi, polis megafonu gibi server-heavy bir sc'yi sıfırdan çıkarıp kullandırabilmiş, bunun dışında adını sayamayacağım bir ton iş yapmış bir dev (iki anlamda da) duruyor, sen aptal saptal iddialara giriyosun... yok "aynısını yaz full fix olsun 50.000 dolara ben alıcam" gibi iddialar falan ne gerek var olm?
Ben en prime dönemimde, userbot satışından networking ve paranın içinden geçtiğim, herkesin bana bişey sorup ettiği, forumda aktif olduğum, altımda 5 server bulundurduğum community döneminde, biriyle (mixas, tagını bulamadım) iddialaştım, geldi beni bozdu herif. Üstelik bi FT forum konusunda. Ara bak, bulursun. O günden beri özellikle bu piyasada g0tünün çok kalkık olmaması gerektiğini net anladım.
Umarım sana bana anlattıkları gibi anlatmazlar, bu post biraz fren etkisi yaratır.
OP developerımsı arkadaşa da 2k'ya minimal edit paketinin satışı konusunda şans dilerim, umarım kekleyecek keriz bulur, ya da keriz keklemeye kalkacak kadar keriz olmayı bırakır, ikisinden biri.
İyi forumlar.