Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF

Kaliteyi Kültür Edinen Eski Fivem Tadı | Raven Roleplay .gg/ravenv

hanvibes

Üye
FT Kullanıcı

RAVEN Roleplay: Bir Sunucudan Daha Fazlası​

Eğer siz de "fast-food" roleplay'den sıkıldıysanız; her köşe başında yaşanan anlamsız çatışmalardan, iki günde milyoner olunan ekonomilerden ve karakterinizin hiçbir ağırlığının olmadığı sunuculardan yorulduysanız doğru yerdesiniz.
Misyonumuz, Fivem'in ilk yıllarındaki o büyülü "eski tadı" geri getirmek; yani Hard Roleplay'i, derin karakter hikayelerini ve yavaş ilerleyen (slow-burn) bir yapıyı merkeze almaktır.

Bizim için önemli olan "sayı" değil, kalitedir. 100 kişinin anlamsızca koşuşturduğu bir lobi yerine, 30 kişinin sinematik bir hikaye yazdığı bir platform yaratmak için buradayız.

Felsefemiz: Neden Raven?​

Çünkü biz, rol yapmanın bir "kazanma" oyunu değil, bir "hikaye anlatma" sanatı olduğuna inanıyoruz.

Karakteriniz Değerlidir: Burada bir "karakter" yaratırsınız, sadece bir "skin" değil. Geçmişi, hedefleri, korkuları ve motivasyonları olan bir birey... Ve attığınız her adım, verdiğiniz her karar, bu karakterin kaderini belirler.
Ağır ve Gerçekçi İlerleyiş: Unutun. Bir günde şehrin baronu olmayı, bir haftada son model araç koleksiyonu yapmayı unutun. Raven'de her başarı, uzun bir çabanın, doğru bağlantıların ve etkili rolün bir sonucudur.
Eylemler ve Sonuçları: Yaptığınız her şeyin bir sonucu vardır. Birini yaralamanın yasal sorumlulukları, bir çeteye katılmanın getirdiği riskler ve en önemlisi, ölümün ciddiyeti (CK/PK). Karakterinizin hayatı, sizin ona verdiğiniz değer kadar önemlidir.
"Pay-to-Win" Değil, "Role-to-Win": Sunucumuzda diğer bir oyuncunun önüne geçecek avantaj satın alamazsınız. Başarıya giden tek yol, kurallara uygun, kaliteli ve yaratıcı rol yapmaktır.

Temel Özelliklerimiz ve Sistemlerimiz​

Sunucumuzun altyapısı, hard roleplay felsefesini desteklemek üzere özenle tasarlanmıştır.

1. Ekonomi ve Yaşam​

Ekonomimiz, enflasyondan uzak, gerçekçi bir denge üzerine kuruludur. Bir ev veya araba almak, karakteriniz için gerçek bir "başarı" anı olacaktır. Meslekler sadece para kasmak için değil, aynı zamanda o mesleğin rolünü (bir doktorun yaşadığı stresi, bir tamircinin müşteri ilişkilerini) yaşatmak için vardır.

2. Legal Oluşumlar (LSPD, EMS, Adalet)​

Devlet birimleri, sunucumuzun bel kemiğidir. LSPD'de bir memur olmak, sadece silah sıkmak değil; kanıt toplamak, detaylı raporlar yazmak ve adli süreçleri (savcılık, mahkeme) titizlikle takip etmektir. Tıbbi roller (EMS/Doktorlar), ağır yaralanmalarda ve hastane süreçlerinde kritik ve detaylı bir rol deneyimi sunar.

3. İllegal Dünya​

İllegal yapı, "Sokağın Gerçek Yüzü" üzerine kuruludur.

Sıfırdan Başlangıç: Kimse size "hazır çete" vermez. Sokağın tozunu yutarak, bağlantılar kurarak ve güven kazanarak yükselmek zorundasınız.
Risk ve Strateji: Uyuşturucu üretimi, silah kaçakçılığı veya soygunlar; her biri detaylı planlama, yüksek risk ve ciddi sonuçlar (polis baskınları, rakip gruplarla çatışmalar) içerir.
Gizem (Lore): Şehrin (Los Santos) bilinenin ötesinde bir sırrı var. (Buraya lore'umuzdan küçük bir ipucu ekleyebiliriz) Belki de şehrin bazı köşeleri, sandığınızdan daha eski ve daha derindir.

4. Aktif Hikaye Yönetimi​

Bizim yönetim ekibimiz, "admin" veya "cezalandırıcı" rolünden çok, bir "hikaye anlatıcısı" (Lore Master) rolündedir. Görevimiz, oyuncuların hikayelerine müdahale etmek değil, onlara yeni kapılar açmak, rol paslamak ve şehrin yaşayan bir yer olmasını sağlamaktır.

Kimi Arıyoruz?​

Olgunluk: Olgun bir bakış açısına sahip oyuncular.
Hikaye Anlatıcıları: "Para kasmak" yerine "anı biriktirmek" isteyenler.
Sabır: Yavaş ilerleyen (slow-burn) hikayeleri seven ve karakterinin gelişim sürecinden keyif alanlar.
Kaybetmeyi Bilenler: Roleplay'de "kaybetmenin" de hikayenin bir parçası olduğunu ve bundan keyif almayı bilenler.

Kimi Aramıyoruz?​

"Veni, Vidi, Vici" (Geldim, Gördüm, Yendim) mantığıyla 3 günde zirveye oynamak isteyenleri.
Kuralları esnetmeyi veya delmeyi alışkanlık haline getirmiş olanları.
Sürekli aksiyon arayan ve "sıkıldım" diyerek rol bozanları.

İletişim için​

discord.gg/ravenv

"Sıradan olanı değil, gerçek olanı arayanlara."

angelina.png image.png hollow.png Ekran_goruntusu_2025-10-30_011753.png

DF
Geleceği parlak, yetkili ekibi bilgili ve ilgili Daha güzel yerlere gelmesi dileği ilee (y);)

DF
+ref aktifligi prime saatlerinde guzel ve kaliteli roller dönüyor

DF
Professiyonel yetkili kadrosuyla ve kaliteli rolleriyle çok güzel bir sunucu

DF
Hard Roleplay adı altından do-me atılan low rp sunuculardan asla değil. Her karakterin unique bir role sahip olmasını istemeleri ve bunun için de uğraşmaları beni oldukça heyecanlandırdı.

DF
Gerçekten güzel ve sağlam bir sunucu içeride dönen rol kesinlikle gerçekçiliği aratmıyor. ''hard RP'' yazıp takılan bir sunucu değil gerçekten bunun temel edinmiş ve herşeyi sunucunun rol kalitesine adamış bir sunucu. Çok aradım ve sonunda buldum.

DF
Biz daha iyisini yapana kadar,kendi seviyesinde en iyisi olacak

DF
Hard Rp ve güzel ekip ortamı ile güzel bir sunucu

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!
// Adblock Kod Start // // Adblock Kod End//