Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF

Soru FiveM Sunucu Geliştirme Süreci Hakkında Bilgi ve Tavsiye Talebi

Resulcan

Üye
FT Kullanıcı
Merhaba
Uzun süredir MTA sunucularında aktif bir oyuncuyum ve aynı zamanda kendime ait bir sunucum bulunuyor. Lua dilinde tecrübem olsa da, FiveM tarafında hangi sistemlerin öncelikli olduğunu veya nelere ağırlık verilmesi gerektiğini henüz tam olarak bilmiyorum.

Şu anda geliştirmekte olduğum FiveM sunucumda hedefim, polis, hırsız, çete ve sivil mesleklerin bir arada bulunduğu, tam anlamıyla bir hayat (roleplay) sunucusu oluşturmaktır. Login paneli, karakter seçimi ve temel sistemleri (örneğin: karakter yaratma, veri kayıt sistemleri vb.) tamamladım.
FiveM tarafında daha önce tecrübem olmadığı için sizden şu konularda yardımcı olmanızı rica ediyorum:

Geliştirilmesi Gereken Temel Scriptler:​

1. Polis Sistemi – Telsiz, ceza kesme, kelepçe, sorgulama, devriye, suçlu takibi vb.
  2. Hırsızlık Sistemi – Ev soyma, banka/market soygunları, kasa kırma vb.
  3. Çete Sistemi – Turf savaşları, uyuşturucu üretimi/satışı, kara para aklama vb.
  4. Sivil Meslekler – Taksi, çöpçü, kamyoncu, pizzacı, madenci gibi işler.
  5. Emlak / Ev Sistemi – Ev alma, kiralama, ev içi düzen, mobilya sistemi (isteğe bağlı).
  6. Araç Galerisi ve Araç Sistemi – Araç alım-satım, araç anahtarı, yakıt sistemi, park sistemi.
  7. Envanter ve Kullanıcı Arayüzü – Eşyaların kullanımı, sürükle-bırak envanter, hotbar.
  8. Telefon Sistemi – Arama, mesajlaşma, rehber, iş başvuruları, polis/ambulans çağırma.
  9. Ekonomi ve Bankacılık – Banka kartı, IBAN, havale, ATM ve POS sistemleri.
Karakter Gelişimi – Stres, açlık, susuzluk, sağlık gibi durum sistemleri.​

Harita (Map) ve Diğer Terimler:​

• Map Pack: Optimizasyonlu şehir içi / dışı mekanlar, özel iç mekanlar (MLO).
  • OCC / IC: "Out of Character" (rol dışı) ve "In Character" (rol içi) iletişim sistemleri.
  • Dispatch Sistemi: Polis / EMS çağrılarının harita üzerinde gösterilmesi.
  • Blip Sistemi: Görev yerleri, dükkanlar, garajlar gibi harita işaretçileri.
  • HUD Sistemi: Sağlık, zırh, para, araç bilgileri vb. kullanıcı ekran göstergeleri.
  • Animasyon Sistemi: Rol yaparken kullanılacak çeşitli emote ve animasyonlar.

Eğer eksik ya da öncelik sırasına göre önerdiğiniz farklı sistemler varsa paylaşırsanız memnun olurum. Bu başlığı hem kendim ileride referans almak hem de benim gibi yeni başlayan geliştiricilere yol göstermesi amacıyla açıyorum.

DF
1 - Polis sistemini tek tek bulucaksın ve radiel menüye entegre ediceksin radiel menüden polisler bunları kullanıcak ceza kesme telsiz kelepce gibi scriptleri fivemtürk üzerinde leakları var bulamassın leakhouseun discordundanda bakabilirsin

2 - hırsızlık sisteminde yine qb-houserobery i kullanabilirsin

3 - Çete savaşlarını genelde discord üzerinden anlaşıp yapıyorlar illegal mantıgında genel olarak Topla işle sat mantıgında scriptler var bunların e spam olmaması gerekir çünkü bug yaratım sw de açık yaratabilir

4- Legal meslekleride yine Leakhousedan yada fivemtürkden araştırarak bulabilirsin

5 - Emlak scriptinide çoğu yerde paylaşıldı ben sana atomik emlağı önerebilirim

6- Galeriyide leak house dan bulabilirsin - vms vehicleshop kullanabilirsin

7- Envanter olarak en kapsamlı güzel çalı.şan ox_inventorydir çoğu sunucuda bunu kullanır benim önerimde oxinventory dir

8 - Telefonu lisanslı olarak almanı tavsiye ederim güzel leak yok çünkü hiç lisanslı olarak tavsiye ediceğim telefonlarda , lbphone - gksphone - codemphone

9 - Bankacılık olarak leak en güzel bana kalırsa ps-banking bunu kullanabilirsin

Harita ve maplar

1- İstersen map pack satın alabilirsin yada direk olarak tek tek arayıp bulabilirsin gta5 mods daki ymaplerin çoğu fps düşürür bilgin olsun

2- ic occ chat üzerinden yapılır lua dilinli biliyorsan çok rahat kendin yazabilirsin

3- Dispatch kapsamında çok sayıda script var ama genel olarak çalışma mantıkları sağ üstte bir bölüm geliyor notify gibi e basıyorsun ve yeri işaretliyor sende intikal ediyorsun

4 - blip sisteminde blipleri eğer radiel menüden ayarlamak sitersen blipleri aç kapat kısmında radiel menüye entegre edebilirsin eğer bunu istemiyorsan direk eklemek istersen yine rahat bi şekilde bunu yazabilirsin yazamadıysanda blipcreator kullanabilirsin

5- Hud da leak olarak genelde mhud - 0r-hud v3 - kullanılıyor lisanslı olarakda önerim izzy hud v6 dır

6- emote kısmındada şunlara dikkat etmelisin +18 içerikler artık fivem kapsamında yasaklandı oyüzden bunları kaldırmalısın ayrıyetende rpemotes kullanabilirsin

DF
1 - Polis sistemini tek tek bulucaksın ve radiel menüye entegre ediceksin radiel menüden polisler bunları kullanıcak ceza kesme telsiz kelepce gibi scriptleri fivemtürk üzerinde leakları var bulamassın leakhouseun discordundanda bakabilirsin

2 - hırsızlık sisteminde yine qb-houserobery i kullanabilirsin

3 - Çete savaşlarını genelde discord üzerinden anlaşıp yapıyorlar illegal mantıgında genel olarak Topla işle sat mantıgında scriptler var bunların e spam olmaması gerekir çünkü bug yaratım sw de açık yaratabilir

4- Legal meslekleride yine Leakhousedan yada fivemtürkden araştırarak bulabilirsin

5 - Emlak scriptinide çoğu yerde paylaşıldı ben sana atomik emlağı önerebilirim

6- Galeriyide leak house dan bulabilirsin - vms vehicleshop kullanabilirsin

7- Envanter olarak en kapsamlı güzel çalı.şan ox_inventorydir çoğu sunucuda bunu kullanır benim önerimde oxinventory dir

8 - Telefonu lisanslı olarak almanı tavsiye ederim güzel leak yok çünkü hiç lisanslı olarak tavsiye ediceğim telefonlarda , lbphone - gksphone - codemphone

9 - Bankacılık olarak leak en güzel bana kalırsa ps-banking bunu kullanabilirsin

Harita ve maplar

1- İstersen map pack satın alabilirsin yada direk olarak tek tek arayıp bulabilirsin gta5 mods daki ymaplerin çoğu fps düşürür bilgin olsun

2- ic occ chat üzerinden yapılır lua dilinli biliyorsan çok rahat kendin yazabilirsin

3- Dispatch kapsamında çok sayıda script var ama genel olarak çalışma mantıkları sağ üstte bir bölüm geliyor notify gibi e basıyorsun ve yeri işaretliyor sende intikal ediyorsun

4 - blip sisteminde blipleri eğer radiel menüden ayarlamak sitersen blipleri aç kapat kısmında radiel menüye entegre edebilirsin eğer bunu istemiyorsan direk eklemek istersen yine rahat bi şekilde bunu yazabilirsin yazamadıysanda blipcreator kullanabilirsin

5- Hud da leak olarak genelde mhud - 0r-hud v3 - kullanılıyor lisanslı olarakda önerim izzy hud v6 dır

6- emote kısmındada şunlara dikkat etmelisin +18 içerikler artık fivem kapsamında yasaklandı oyüzden bunları kaldırmalısın ayrıyetende rpemotes kullanabilirsin
Güzel yorumun ve bilgilendirmen için ayriyeten teşekkür ederim

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!
// Adblock Kod Start // // Adblock Kod End//