Merhaba
Uzun süredir MTA sunucularında aktif bir oyuncuyum ve aynı zamanda kendime ait bir sunucum bulunuyor. Lua dilinde tecrübem olsa da, FiveM tarafında hangi sistemlerin öncelikli olduğunu veya nelere ağırlık verilmesi gerektiğini henüz tam olarak bilmiyorum.
Şu anda geliştirmekte olduğum FiveM sunucumda hedefim, polis, hırsız, çete ve sivil mesleklerin bir arada bulunduğu, tam anlamıyla bir hayat (roleplay) sunucusu oluşturmaktır. Login paneli, karakter seçimi ve temel sistemleri (örneğin: karakter yaratma, veri kayıt sistemleri vb.) tamamladım.
FiveM tarafında daha önce tecrübem olmadığı için sizden şu konularda yardımcı olmanızı rica ediyorum:
Eğer eksik ya da öncelik sırasına göre önerdiğiniz farklı sistemler varsa paylaşırsanız memnun olurum. Bu başlığı hem kendim ileride referans almak hem de benim gibi yeni başlayan geliştiricilere yol göstermesi amacıyla açıyorum.
Uzun süredir MTA sunucularında aktif bir oyuncuyum ve aynı zamanda kendime ait bir sunucum bulunuyor. Lua dilinde tecrübem olsa da, FiveM tarafında hangi sistemlerin öncelikli olduğunu veya nelere ağırlık verilmesi gerektiğini henüz tam olarak bilmiyorum.
Şu anda geliştirmekte olduğum FiveM sunucumda hedefim, polis, hırsız, çete ve sivil mesleklerin bir arada bulunduğu, tam anlamıyla bir hayat (roleplay) sunucusu oluşturmaktır. Login paneli, karakter seçimi ve temel sistemleri (örneğin: karakter yaratma, veri kayıt sistemleri vb.) tamamladım.
FiveM tarafında daha önce tecrübem olmadığı için sizden şu konularda yardımcı olmanızı rica ediyorum:
Geliştirilmesi Gereken Temel Scriptler:
- Polis Sistemi – Telsiz, ceza kesme, kelepçe, sorgulama, devriye, suçlu takibi vb.
- Hırsızlık Sistemi – Ev soyma, banka/market soygunları, kasa kırma vb.
- Çete Sistemi – Turf savaşları, uyuşturucu üretimi/satışı, kara para aklama vb.
- Sivil Meslekler – Taksi, çöpçü, kamyoncu, pizzacı, madenci gibi işler.
- Emlak / Ev Sistemi – Ev alma, kiralama, ev içi düzen, mobilya sistemi (isteğe bağlı).
- Araç Galerisi ve Araç Sistemi – Araç alım-satım, araç anahtarı, yakıt sistemi, park sistemi.
- Envanter ve Kullanıcı Arayüzü – Eşyaların kullanımı, sürükle-bırak envanter, hotbar.
- Telefon Sistemi – Arama, mesajlaşma, rehber, iş başvuruları, polis/ambulans çağırma.
- Ekonomi ve Bankacılık – Banka kartı, IBAN, havale, ATM ve POS sistemleri.
Karakter Gelişimi – Stres, açlık, susuzluk, sağlık gibi durum sistemleri.
Harita (Map) ve Diğer Terimler:
- Map Pack: Optimizasyonlu şehir içi / dışı mekanlar, özel iç mekanlar (MLO).
- OCC / IC: "Out of Character" (rol dışı) ve "In Character" (rol içi) iletişim sistemleri.
- Dispatch Sistemi: Polis / EMS çağrılarının harita üzerinde gösterilmesi.
- Blip Sistemi: Görev yerleri, dükkanlar, garajlar gibi harita işaretçileri.
- HUD Sistemi: Sağlık, zırh, para, araç bilgileri vb. kullanıcı ekran göstergeleri.
- Animasyon Sistemi: Rol yaparken kullanılacak çeşitli emote ve animasyonlar.
Eğer eksik ya da öncelik sırasına göre önerdiğiniz farklı sistemler varsa paylaşırsanız memnun olurum. Bu başlığı hem kendim ileride referans almak hem de benim gibi yeni başlayan geliştiricilere yol göstermesi amacıyla açıyorum.