Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF

[FIVEM] ORANGE FIVE™ — Türkçe FivePD

cartoonjunkies

Üye
FT Kullanıcı
— Türkçe FivePD
Türkiye'de FivePD ve Türkçe Roleplay kavramını birleştiren sayılı sunuculardan biridir. Henüz geliştirme aşamasındayız ve bir topluluk oluşturmaya çalışıyoruz. Yine de merak etmeyin, açılış çok uzakta değil. Ayrıca bu süreçte BETA ACCESS statüsüne sahip olabilir ve bizlere testlerde yardımcı olabilir, geliştirme sürecini çok yakından takip edebilirsiniz. Tabii getirdiği ayrıcalıkları da söylemekte fayda var..

— Sunucunun temel konsepti nedir?
ORANGE FIVE, Türkçe konuşulan bir FivePD sunucusudur. Alışılmış Los Santos haritası ve Amerikan kolluk kuvvetleri hiyerarşisi, gerçekçi departmanlar ve kurallarla yeniden şekillendirilmiştir. Buna araçlar, harita eklentileri, kıyafetler ve hatta aksesuarlar bile dahil! Emin olun memnun kalacaksınız.

— Sunucu tamamen Türkçe mi? FivePD temasını nasıl uyguluyorsunuz?
Evet, sunucumuzdaki tüm telsiz iletişimi, roller ve çoğu yazılım Türkçe olarak yürütülmektedir. Ancak evren, mekanlar, yasalar ve departmanlar birebir San Andreas (Kaliforniya) kültürünü ve yapısını yansıtır. Zaten bildiğiniz üzere Los Santos, Los Angeles şehrinden ilham alınarak yaratıldı. Bizde tam olarak bu ilkeyi uyguluyoruz. Los Angeles'ta işler nasıl yürüyorsa, ORANGE FIVE'ın Los Santos'unda da öyle işliyor. FivePD sistemi ile yalnızca yapay zeka ile değil aynı zamanda yönetim onaylı legal/illegal oyuncularla da rol yapacaksınız. Bundan altta daha detaylı bahsedeceğim. ↓

— FivePD sistemi nedir? Sunucuda illegal rol var mı?
FivePD, yapay zekaya (AI) karşı kolluk kuvveti rolleri yapmanızı sağlayan gelişmiş bir moddur
ve sunucuya giren herkesin dilediği tarzda polis rolü gerçekleştirebilmesini sağlar. Sunucumuzda tamamen yapay zekanın ürettiği ihbarlara (callout) yanıt verebilir, şüphelileri tutuklayabilir ve trafik çevirmeleri yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra, sunucunun hikayesini ve derinliğini artırmak için yönetim onaylı legal/illegal oyuncu rolleri de mevcuttur. Yönetim onaylı bu üyeler, her hafta olmak üzere polis rolü yapan oyunculara belirli senaryolarla birlikte rol oluşturur. Bunun dışında haftalık periyodlara bağlı kalmaksızın rol oluşturmaları da serbesttir. Yani her gün NPC'lerle rol yapmayacak veya her gün aynı sivilleri kovalamayacaksınız. Her çağrı sizlere farklı bir deneyim yaşatacak, yeri gelecek aile içi şiddet ihbarını yanıtlayacak, yeri gelecek yüksek sesli müzik dinleyen herkimselere müdahale edeceksiniz. Ne kadar ilgi çekici değil mi?
Daha fazlası için adresimize katılın ve bilmek istediğiniz her şeyi öğrenip, bu yeni maceraya adım atın.

— Hangi departmanları canlandırabilirim?

Sunucumuzda rolünü canlandırabileceğiniz departmanları aşağıda sıraladım. Büro rolleri için özel büro paketlerimizden yararlanmanız gerekiyor.

— Los Santos County Sheriff's Department (LSSD)
- Davis Sheriff Station
- Senora Sheriff Station
- West Vinewood Sheriff Substation

Los Santos Police Department (LSPD)
- Rockford Hills Police Station
- Mission Row Police Station
- Vespucci Police Station
- Del Perro Police Substation

San Andreas Highway Patrol (SAHP)
- Chumash Highway Patrol Station
- LS Freeway Highway Patrol Station
- Senora Highway Patrol Station

Bize katılın ve topluluğu birlikte şekillendirelim. İşte katılmak için sana discord adresi:

Ayrıca fikir olması açısından sunucudan bir kaç fotoğraf bırakıyorum; aaaa.png Desktop Screenshot 2026.07.15 - 00.14.52.55.png Desktop Screenshot 2026.06.27 - 04.14.49.82.png Ekran_goruntusu_2026-07-13_223954.png Ekran_goruntusu_2026-07-12_233756.png Ekran_goruntusu_2026-07-12_232431.png

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!
// Adblock Kod Start // // Adblock Kod End//