Merhaba,
FiveM dünyasında gerçekçilik ve sinematografi odaklı çalışan bir fotoğrafçı olarak, seçili projelerde birlikte çalışabileceğim kişiler arıyorum.
Çalışmalarım özellikle otomobil fotoğrafçılığı üzerine yoğunlaşsa da, sahnenin ihtiyacına göre karakter, atmosfer ve hikâye odaklı çekimler de gerçekleştiriyorum. Benim için bir fotoğraf yalnızca görsel değil; bir sahnenin hissini, amacını ve anlatısını taşıyan bir üretimdir.
FiveM’de ortaya çıkan her kare, oyuncuların birlikte kurduğu bir gerçekliğin parçasıdır. Bu yüzden çalıştığım kişilerden beklentim basit:
sahnenin ruhuna saygı ve gerçekçilik anlayışına bağlılık.
--> Detay, ışık ve açı odaklı çekim.
--> Roleplay bütünlüğüne uygun sahne tasarımı.
--> Kalite odaklı, seçici proje yaklaşımı.
--> Ne istediğini bilen.
--> İletişimi güçlü.
--> Detaylara önem veren kişilerle.
--> Sahneye önem vermeyen.
--> Roleplay mantığını dikkate almayan.
--> İletişim kurmayan veya süreci ciddiye almayan kişilerle çalışmam.
Komisyon Albümler (10–30 Fotoğraf)
Belirli bir event veya sahneye özel çekimler.
Tekil & Portre Çekimleri
Yüksek kalite, tek kare odaklı çalışmalar.
Sinematik & Film Üretimi
Edit değil, doğrudan sinematografik anlatım odaklı içerikler.
--> Her sahne bilinçli olarak kurgulanır.
--> Roleplay bütünlüğü korunur.
--> Gereksiz efekt yerine doğru atmosfer tercih edilir.
--> İletişim sürecin merkezindedir.
--> Sadece bir görüntü değil, bir anlatıdır.
--> Sadece estetik değil, anlam taşıyan bir sahnedir.
--> Sadece bir an değil, bir atmosferin yansımasıdır.
FiveM içinde üretilen her sahne, oyuncuların birlikte kurduğu bir dünyanın parçasıdır. Bu yüzden gerçekçilik benim için teknik bir tercih değil, temel prensiptir. Detaylar (ışık, açı, karakter davranışı, çevre) bir araya geldiğinde, ortaya çıkan şey basit bir screenshot değil; sinematografik bir kare olur.
1. Brief & Konsept
Öncelikle sahnenin amacı, atmosferi ve anlatmak istediği şey netleştirilir. Bu aşamada referanslar, mood ve genel yön belirlenir.
2. Planlama
Çekim yapılacak lokasyon, ışık, hava durumu, saat ve sahne akışı detaylı şekilde planlanır. Gerekirse oyuncuların (character) sahnedeki rolü belirlenir.
3. Çekim (Production)
Sahne, belirlenen kompozisyon ve açıya göre kurulur. Kamera açıları, framing ve hareketler tamamen sinematografik mantıkla ilerler.
4. Post-Prodüksiyon
Renk düzenleme, atmosfer oluşturma, temizleme ve gerekli görsel iyileştirmeler yapılır. Amaç, sahnenin hissini güçlendirmektir; aşırı efekt kullanımı değil.
5. Teslim
Final ürün, yüksek kalite formatta teslim edilir. Gerekli durumlarda revizyon yapılabilir.
Önemli Not
--> Tüm çalışmalar ücretlidir.
--> Projeler seçici olarak kabul edilir.
--> Fiyatlar sahne karmaşıklığına ve prodüksiyon gereksinimlerine göre değişebilir.
--> Ticari kullanım (server tanıtımı vb.) durumunda fiyatlandırma farklılık gösterebilir.
Benim için önemli olan tek şey:
gerçekçi, anlam taşıyan ve iz bırakan sahneler üretmek. Bu bir “fotoğraf hizmeti”nden ziyade, ortak bir üretim sürecidir. Eğer bu bakış açısını paylaşıyorsanız, birlikte gerçekten güçlü işler ortaya koyabiliriz.
Discord: C0DEX#6264
FiveM dünyasında gerçekçilik ve sinematografi odaklı çalışan bir fotoğrafçı olarak, seçili projelerde birlikte çalışabileceğim kişiler arıyorum.
Çalışmalarım özellikle otomobil fotoğrafçılığı üzerine yoğunlaşsa da, sahnenin ihtiyacına göre karakter, atmosfer ve hikâye odaklı çekimler de gerçekleştiriyorum. Benim için bir fotoğraf yalnızca görsel değil; bir sahnenin hissini, amacını ve anlatısını taşıyan bir üretimdir.
FiveM’de ortaya çıkan her kare, oyuncuların birlikte kurduğu bir gerçekliğin parçasıdır. Bu yüzden çalıştığım kişilerden beklentim basit:
sahnenin ruhuna saygı ve gerçekçilik anlayışına bağlılık.
Çalışma Tarzım
--> Gerçekçi ve sinematografik kompozisyon.--> Detay, ışık ve açı odaklı çekim.
--> Roleplay bütünlüğüne uygun sahne tasarımı.
--> Kalite odaklı, seçici proje yaklaşımı.
Kimlerle Çalışırım?
--> Yaratıcı fikri olan.--> Ne istediğini bilen.
--> İletişimi güçlü.
--> Detaylara önem veren kişilerle.
Kimlerle Çalışmam?
--> Sadece “hızlı foto” isteyen.--> Sahneye önem vermeyen.
--> Roleplay mantığını dikkate almayan.
--> İletişim kurmayan veya süreci ciddiye almayan kişilerle çalışmam.
Hizmetler
Belirli bir event veya sahneye özel çekimler.
Yüksek kalite, tek kare odaklı çalışmalar.
Edit değil, doğrudan sinematografik anlatım odaklı içerikler.
Çalışma İlkeleri
--> Kalite, hızdan önce gelir.--> Her sahne bilinçli olarak kurgulanır.
--> Roleplay bütünlüğü korunur.
--> Gereksiz efekt yerine doğru atmosfer tercih edilir.
--> İletişim sürecin merkezindedir.
Çalışma Vizyonu
Benim yaklaşımımda fotoğraf:--> Sadece bir görüntü değil, bir anlatıdır.
--> Sadece estetik değil, anlam taşıyan bir sahnedir.
--> Sadece bir an değil, bir atmosferin yansımasıdır.
FiveM içinde üretilen her sahne, oyuncuların birlikte kurduğu bir dünyanın parçasıdır. Bu yüzden gerçekçilik benim için teknik bir tercih değil, temel prensiptir. Detaylar (ışık, açı, karakter davranışı, çevre) bir araya geldiğinde, ortaya çıkan şey basit bir screenshot değil; sinematografik bir kare olur.
Çalışma Süreci
Her projede belirli bir sistemle ilerlerim. Bu sayede ortaya çıkan iş hem teknik hem de anlatı açısından tutarlı olur:1. Brief & Konsept
Öncelikle sahnenin amacı, atmosferi ve anlatmak istediği şey netleştirilir. Bu aşamada referanslar, mood ve genel yön belirlenir.
2. Planlama
Çekim yapılacak lokasyon, ışık, hava durumu, saat ve sahne akışı detaylı şekilde planlanır. Gerekirse oyuncuların (character) sahnedeki rolü belirlenir.
3. Çekim (Production)
Sahne, belirlenen kompozisyon ve açıya göre kurulur. Kamera açıları, framing ve hareketler tamamen sinematografik mantıkla ilerler.
4. Post-Prodüksiyon
Renk düzenleme, atmosfer oluşturma, temizleme ve gerekli görsel iyileştirmeler yapılır. Amaç, sahnenin hissini güçlendirmektir; aşırı efekt kullanımı değil.
5. Teslim
Final ürün, yüksek kalite formatta teslim edilir. Gerekli durumlarda revizyon yapılabilir.
Önemli Not
--> Tüm çalışmalar ücretlidir.
--> Projeler seçici olarak kabul edilir.
--> Fiyatlar sahne karmaşıklığına ve prodüksiyon gereksinimlerine göre değişebilir.
--> Ticari kullanım (server tanıtımı vb.) durumunda fiyatlandırma farklılık gösterebilir.
Benim için önemli olan tek şey:
gerçekçi, anlam taşıyan ve iz bırakan sahneler üretmek. Bu bir “fotoğraf hizmeti”nden ziyade, ortak bir üretim sürecidir. Eğer bu bakış açısını paylaşıyorsanız, birlikte gerçekten güçlü işler ortaya koyabiliriz.
Linkleri,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Linkleri,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: