Selamlar herkese,
Uzun süredir FiveM ekosistemindeki hantal, her şeyi oyun içi script'e yükleyen ve sunucuyu yoran izleme sistemlerinden sıkıldığım için kendi çözümümü geliştirdim: fivem-watch.
Bu projeyi geliştirirken önceliğim sadece "oyuncuyu görmek" değil, bunu modern bir sistem mimarisiyle, sunucu trafiğini ve oyuncu FPS'ini zerre yormadan yapmaktı. Ortaya tam bir "on-demand" (talep üzerine) çalışan izleme platformu çıktı.
Sistemin akıcılığını ve dashboard yapısını buradan görebilirsiniz:
Piyasadaki çoğu sistemin aksine bu projede Separation of Concerns (Sorumlulukların Ayrılması) prensibini uyguladım:
Uzun süredir FiveM ekosistemindeki hantal, her şeyi oyun içi script'e yükleyen ve sunucuyu yoran izleme sistemlerinden sıkıldığım için kendi çözümümü geliştirdim: fivem-watch.
Bu projeyi geliştirirken önceliğim sadece "oyuncuyu görmek" değil, bunu modern bir sistem mimarisiyle, sunucu trafiğini ve oyuncu FPS'ini zerre yormadan yapmaktı. Ortaya tam bir "on-demand" (talep üzerine) çalışan izleme platformu çıktı.
Nedir Bu Sistem? (Preview)
Sistemin akıcılığını ve dashboard yapısını buradan görebilirsiniz:
Linkleri,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Neden Farklı? (Teknik Yaklaşım)
Piyasadaki çoğu sistemin aksine bu projede Separation of Concerns (Sorumlulukların Ayrılması) prensibini uyguladım:- On-Demand Streaming: En kritik nokta burası. Bir admin panelden izlemeyi başlatmadığı sürece oyuncunun ekranı yakalanmaz, veri gönderilmez. Ne oyuncu FPS kaybeder, ne de sizin bandwidth'iniz boşa harcanır.
- WebGL Capture Pipeline: Görüntü yakalama işlemini NUI tarafında WebGL üzerinden image/webp formatında optimize ederek yapıyorum. Gecikme (latency) yok denecek kadar az.
- Zero-Persistence (In-Memory): Veritabanı kurma derdi yok. Tüm telemetry verileri backend'de bellek üzerinde döner. Sunucuda şişme yapmaz, tak-çalıştır mantığıyla çalışır.
- Decoupled Architecture: Sistem 3 parçadan oluşuyor; FiveM Resource, Node.js Backend ve React Dashboard. Birbirlerinden bağımsız çalışabildikleri için ölçeklenebilirliği çok yüksek.
🛠 Kurulum ve Kaynak Kodları
Proje tamamen açık kaynaklıdır ve MIT lisansı ile korunmaktadır. İstediğiniz gibi geliştirebilir, fork'layabilirsiniz.- GitHub Repository:
Linkleri,görmek için Giriş yap veya üye ol.
- Teknik Mimari Detayları:
Linkleri,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Bilgi Tablosu
| Kriter | Detay |
| Teknoloji Stack | React, Node.js, Socket.io, WebGL, Lua |
| Lisans | MIT (Açık Kaynak) |
| Performans | Optimize NUI & Demand-driven media |