Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF

C0DEX’in Fotoğraf Stüdyosu | Sinematik/Fotoğraf Topluluğu

unknownz

Üye
FT Kullanıcı
Merhaba,

FiveM/GTA içinde gerçekçilik, sinematografi, atmosfer ve görsel anlatım üzerine kurduğum C0DEX’in Fotoğraf Stüdyosu Discord sunucusunu topluluğa açıyorum.

Bu sunucu, sadece fotoğraf paylaşmak için kurulmuş sıradan bir Discord alanı değil. Burada amaç; FiveM/GTA içinde üretilen görselleri daha bilinçli ele almak, sahne kurulumunu konuşmak, ışık, açı, kompozisyon, atmosfer ve post-prodüksiyonun bir kareye nasıl anlam kattığını birlikte değerlendirmek.

Benim için bir fotoğraf yalnızca güzel görünen bir screenshot değildir. Güçlü bir kare, kendi içinde bir sahne taşır. O sahnenin bir zamanı, havası, karakteri, çevresi, ışığı ve anlatmak istediği bir hissi olur. Bu yüzden C0DEX’in Fotoğraf Stüdyosu, “fotoğraf attım, geçtim” mantığından uzak; üretimi, emeği ve görsel anlatıyı ciddiye alan bir topluluk alanı olarak kuruldu.

FiveM/GTA içinde birçok kişi fotoğraf çekiyor, edit yapıyor veya sahne kuruyor. Fakat çoğu zaman bu üretimin arkasındaki dil konuşulmuyor. Bir karenin neden güçlü durduğu, ışığın sahneyi nasıl değiştirdiği, açının anlatıya ne kattığı veya post-prodüksiyonun nerede fazla geldiği genellikle yüzeysel yorumlar arasında kayboluyor. Bu stüdyo, tam olarak bu boşluğu doldurmak için var: fotoğrafı sadece paylaşmak için değil, geliştirmek, tartışmak ve daha güçlü hale getirmek için.

Burada eleştiri, birinin emeğini küçümsemek için değil; çalışmayı ileri taşımak için yapılır. “İyi olmuş” ya da “kötü olmuş” gibi boş yorumlar yerine, neyin çalıştığını, neyin eksik kaldığını ve nasıl geliştirilebileceğini konuşmak istiyoruz. Çünkü doğru geri bildirim, yalnızca tek bir fotoğrafı değil, kişinin bakış açısını da geliştirir.

C0DEX’in Fotoğraf Stüdyosu bir roleplay sunucusu değildir(Ne yazık ki bunu belirtmem gerekiyor; aksi hâlde yanlış anlaşılmaya müsait bir durum oluşabilir). Ancak FiveM/GTA içinde güçlü bir görsel üretimin arkasında her zaman bir sahne mantığı, gerçekçilik duygusu ve atmosfer bütünlüğü olduğuna inanıyorum. Bu yüzden roleplay kültürüne, gerçekçi sahne kurulumuna ve görsel tutarlılığa saygı, bu topluluğun doğal bir parçasıdır.

Sunucuda fotoğraf paylaşabilir, çalışmalarınız için geri bildirim alabilir, fikirlerinizi geliştirebilir, teknik konularda yardım isteyebilir, etkinliklere katılabilir veya proje/komisyon çekimleri hakkında doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Zamanla temalı fotoğraf görevleri, sinematik araç çekimleri, karakter/portre çalışmaları ve atmosfer odaklı etkinlikler de düzenlenecek.

Bu topluluğa katılmak için profesyonel fotoğrafçı olmanız gerekmiyor. FiveM/GTA fotoğrafçılığına, araç çekimlerine, karakter sahnelerine, sinematik anlatıma, atmosfer oluşturmaya, gerçekçilik odaklı üretime veya genel olarak görsel kaliteye ilgi duymanız yeterli. Önemli olan kusursuz olmak değil; üretmeye, öğrenmeye ve gelişmeye açık olmaktır.

Eğer FiveM/GTA içinde daha bilinçli, daha gerçekçi ve daha sinematik işler üretmek istiyorsanız, sizi de stüdyoya beklerim.

Vaktinizi ayırdığınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!
// Adblock Kod Start // // Adblock Kod End//