Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF

Bütün serverlar aynı mı?

daouao

Üye
FT Kullanıcı
RP'ye yeni başladım diyebilirim ve pek de iyi değilim anlayacağınız üzere. Ancak bir sorunum var. Birkaç sunucuda oynadım ve öldürülmeden, gasp edilmeden, soyulmadan 1 saat bile oynayamıyorum. Yanına birkaç kişi toplayan birisi meslek alanlarına gidip "Ya canın ya paran kardeş" diyerek soyuyor. Şehir içerisinde arabamı sürüyorum derken bir anda birisi çarpıp beni bir güzel duvara yapıştırdıktan sonra o kazada baygın olması gerekirken dahi bir güzel beni soyuyorlar. Dışarıda bir kavga görüyorum, izlemeye başlıyorum ki "Ne bakıyon lan ******" deyip bir güzel beni de öldürüp tekrar soyuyorlar. Mesleğimi yapıyorum arkadaşımla beraber, karşı taraf da iki kişi diyelim. Gelin kapışalım diyorlar, reddediyoruz, gelip vuruyorlar. "Plakanı aldım kardeş şikayet etmemi istemiyorsan çek git şuradan" diyorum, sonuç yine aynı.

Sağ kalmak için ne yapmalıyım? Ters yapanı anında yumruklayıp benim de onları soymam mı lazım? Bu şekilde rpnin ne eğlencesi kalır?

DF
Merhaba, içini dökmen gayet yerinde olmuş, yaşadıkların gerçekten sinir bozucu bir durum. RP’yi keyifli hale getiren şey, herkesin belli kurallara ve ortak “oyun ruhuna” saygı duymasıdır; ama maalesef bazı kişiler, hatta neredeyse fivem camiasındaki herkes bunu göz ardı ediyor. Seni anlıyorum sürekli baskı, soyulma ve haksız saldırılar motivasyonu çabucak kırar.

Şöyle bir durum var ki her sunucunun mantığı genellikle farklıdır ancak şuanda fivem camiası artık "fun", "arcade" rp tabanlı olduğu için herkes bu kafaya gelmiş durumda diyebilirim fakat bazı sunucular vardır ki onlar da "hard" rp temasındadır ve senin bu dediğin durumlar genellikle aşırı nadir yaşanır. Ancak oralara girmek de oldukça zordur, oralara girebilmek için yeni başlayan değil, çok profesyonel derecede rp yapan birisi olman lazım. Sana tavsiyem bu yolda ilerleyen az çeken sunuculara girmeye çalış, kendini daha da geliştir ve EightBornV gibi sunuculara girebilecek potansiyel profesyonelliğe ulaş. Hem bi bakarsın istediğin yerdesin :')

Ayriyetten bu profesyonelliğe ulaşırken yine bu tarz durumlar yaşayacaksın ve bu tarz durumlar yaşamaman için kanıt topla, direkt olarak şikâyet et. Mümkünse haksız saldırı ya da soyulma anlarını kaydet. Karşı tarafın isimleri ve olayın kısa özeti sunucunun kurallarına aykırı davrananlar için ceza olacaktır.

İleride bakarsın buralar çok fun ve arcade tabanlı olmuş, ben hard tabanlı sunucu açmak istiyorum dersin. O zaman da ben senin sunucu açabilmen için bütün gereksinimleri karşılamak için yanında olacağım.

Hepa Development (BURAYA TIKLAYARAK DETAYLARA ULAŞABİLİRSİN.)
Discord: Hepaerdd

DF
2025 Fivem Türkiyede malesef çoğu sunucunun durumu aynı fakat sana tavsiyem çok çeken sunuculardan ve whitelist olmayan sunuculardan uzak durman, bir sunucuya girdiğinde tanıtımdan sunucuda ki ekip isimlerinden, yetkili kadrosundan ve sunucu işleyişinden az çok nasıl roller döneceğini anlayabilirsin. Role ilk başlayan herkes kötü sunucularda oynar daha sonra rol öğrendikçe daha kaliteli sunuculara geçer fakat 2025 yılında kaliteli sunucu bulmak malesef zor. İstersen gel ben ve ekibimle tanış sana daha fazla rol öğretebiliriz

DF
discord.gg/ravenv eğer göz atmak isterseniz gerçekten keyifli bir rol deneyimi yaşayacağınıza emin olabilirsiniz

DF
Klasik fivem türkiye, bu yüzden 4 yıl önce açtığımız sunucuyu açıp eski zevki oyunculara vermek istiyoruz. Bu tarz davranışlar direkt perma ban sebebi.

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!
// Adblock Kod Start // // Adblock Kod End//